![https://pixabay.com/en/waffles-belgian-belgischewaffel-eat-1760799/](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvgiKLj-pHTppGhziyyexm_t9Wb77KznzZzzYcapDZAfTGGJhvaCHOcXnUMgG3fXtFRgkM8e7aSWQY7V_VzBxQm7IV7g8EuXVbN4t1cVqJ3GZgCdXWvstvbbk9P-yEHpCApe7bpNpfakw/s1600/waffles-1760799_cut.jpg)
Składniki:
- 450 g mąki
- 0,5 l mleka lub wody (będą bardziej chrupiące)
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 75 g cukru pudru
- 100 g margaryny
- 2 jajka
Składniki sypkie wymieszać, dodać margarynę i jajka, znów wymieszać, dodać mleko (wodę) i zmiksować. Wlać do nagrzanej gofrownicy. Piec, aż nabiorą złotego koloru.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz